Jij bent uniek!

Realiseer jij je dat wel? Waarschijnlijk niet dagelijks, maar het is af en toe wel goed om bij stil te staan. Meestal doen we heel veel op een dag op basis van routine. Daar is niets mis mee, dat zorgt ervoor dat we in ons hoofd ruimte overhouden voor andere (soms belangrijker) zaken om over na de denken en mee bezig te zijn. Maar soms mag jijzelf de hoofdrol spelen in je gedachten. Hoe zuinig ben jij op jezelf?

Als ik iets heb dat ik mooi vind of dat voor mij van grote waarde is, ben ik daar heel erg zuinig op. Dan doe ik er alles aan dat het mooi blijft en niet kapot gaat. Zo moet je ook voor jezelf zorgen. En dat doen we vaak niet. We nemen onszelf voor lief, doen wat we denken dat we moeten doen, zonder erover na te denken of het goed voor ons is.

Word je er bijvoorbeeld blij van, door dat te doen? Of kost het je energie? Of nog erger: gaat het ten koste van je gezondheid? Zou je niet veel liever willen dat je er energie van krijgt en mooi van wordt, dat je ervan gaat stralen? Zodat anderen weer blij van jou worden en graag bij jou in de buurt willen zijn? Hoe fijn is dat?

Het kan. Door goed naar jezelf te luisteren, jezelf serieus te nemen en op de eerste plaats te zetten. Het gaat erom dat je jezelf de moeite waard vindt en jezelf het beste gunt. Dat kun je namelijk alleen zelf doen.

Ik gun het jou dat jij jezelf de moeite waard vindt!